O-kullen


Hos veterinär Gustav Elsing 29/11 2016

Här kommer lite foton från O-kullens veterinärbesök, alla valparna var utan anmärkning :)

Så nu är dom vaccinerade, chippade och besiktigade

 

Kram på er

Lådor 28/11 2016

Kaos i Floda 25/11 2016

I dag har här varit kaos här hemma, har låtit valparna få rasa loss o papper, kartonger och shoppingkassar, för att få dom att inte reagera på prassel mm, dom hade jätte roligt, inte jag när jag skulle städa :) Jag låter fotona svara för sej själva.

Dom små äter och frodas och alla har fått namn, Luna, Shiva, Milo, Ozzy, Vinnie, Rossi och Bigger.

Nu är det inte långt kvar tills dom små skall lämna sitt hem och flytta till sina nya familjer, det kommer att bli tomt, men en lite tjej stanna ett tag eftersom hennes hem ligger i England, så hon måste rabiesvaccineras när hon är 12 veckor och sedan måste hon stanna i ca 1 månad innan hon kan åka.

 

Kramiz Eva

Första gången ute  22/11 2016

Oj! Känner att jag ligger lite efter med uppdateringen, men ni får hålla till godo med några utefoton, valparna verkade inte bry sej om direkt att dom var ute, klart lite försiktiga var dom i början, men sedan fick dom spring i benen.

 

Hedda har nu åkt hem, en fantastisk tik som jag hoppas få låna igen, har passat in i övriga flocken även om det tog lite tid, men nu sover alla 4 hop i soffan.

 

Kram Eva

Tunnelträning  22/11 2016

Nu är det full fart må ni tro, alla mår bra, både dom små och mamma Hedda.

har börjat att utsätta dom små för lite svårigheter, men tydligen så biter det inte på dom!!!!!  Vadåååå!!! Tunnel, det har vi sprungit igenom hela livet :)

 

Nästa prövning är att dom skall få gå ut, skall bli spännande att se hur dom tar den prövningen

 

Ha det bäst till nästa gång

Kram Eva

Härlig helg 14/11 2016

Det har varit en intensiv helg, men härlig, med både valpbesökare och noseworkkurs och träning.

Valparna har börjat att flytta ut från sitt trygga valprum ut i hallen och snart är det dags för dom att inspektera resten av huset, så uppföljning kommer inom kort

Tack Malin Frandsen som var vår instruktör och fotograf

 

Kramar till nästa gång  Eva

Full Rulle 10/11 2016

Nu börjar det bli full fart i valprummet, doms rullar och springer om vart annat, ser underbart fantastiskt ut, man kan titta på dom i timmar, man glömmer tiden, många besökare har vi haft, så som sagt var, full fart åt alla håll.

 

Nu på lördag kommer Malin hem till oss med sina systemkamera, vi skall försöka få fina foton på varje valp, på söndag så blir det kurs i NoseWork, nybörjare på morgon/förmiddag och ekipage som redan kan doften, på förmiddag/eftermiddag, skall bli jättekul att se hur min nya Mea fungerar att köra NW med.

 

Kram till nästa gång

ps, Jenny o Fredrik tack för den fina blomman

Tiden springer iväg 31/10 2016

Hej lite ny uppdatering om dom små.

Dom växer så det knakar, dom väger nu över 1 kg och dom har börjat ta sej fram riktigt bra på egen hand, på torsdag är det dags för avmaskning igen och imorgon är det kloklippning, det är väldigt viktigt att hålla klorna korta annars så kan hunden få fel på både sina tår och ont i tassarna.

 

Till helgen är det dags för dom första besöken, skall bli roligt, börjar kännas liter ensamt i stugan, antingen ringer ni mej under veckan eller så tvärtom. 

 

Hjärtligt välkomna

Kram Eva

 

 

Nu börjar det hända saker 26/10 2016

Det börjar röra på sej i valprummet :)

Men än så länga är det rätt lugnt, dom små har blivit både avmaskade, fått sina klor klippta och smakat på lite uppblött torrfoder. Snart är det dags att plocka bort kanten runt bädden så valparna kan få börja utforska på egenhand, utan att jag skall behöva lyfta dom fram och tillbaka.

 

Alla valparna har öppnat sina små ögon, som är blåa i början, dom är väldigt nyfikna och snart klättrar dom över kanten.

 

Mamma Hedda är jätte duktig och sköter dom små så fint, men börjar tycka att det är lite långtråkigt.

 

Namnen till valparna är klara.

Hanar:

Kings & Queens´s Open Mind to SGT P

Kings & Queens´s One of a Kind

Kings & Queens´s Out of my Way

Kings & Queens´s One more Time

Kings & Queens´s Oh`here he Comes

Tikar:

Kings & Queens´s Over the Moon

Kings & Queens´s Oh´la´la Peach Star

 

Så till nästa gång, ha så trevligt och nu är det bara ca 1 vecka kvar till ni får komma och hälsa på

 

Kram Eva

 

 

O-kullen 8 dagar 15/10 2016

Här växer det så det knakar, alla valparna har fördubblats sin födelsevikt, annars så finns det inte så mycket att berätta, allt flyter på som det skall, Hedda är en fantastisk mamma och sköter om dom små så väl.

 

Jag söker ev en födervärd till en av hanarna, lilla Ruben, vem Ruben är har jag inte riktigt bestämt än, vi får se om ett par veckor, nu väntar vi på att dom små skall öppna ögonen, så tills nästa gång, ha det bra.

 

Kram Eva

 

O-kullen 4 dygn 11/10 2016

Här är allt lugnt, dom små bara äter och växer, alla har gått upp i vikt. Hedda är en jätte duktig mamma och passar på dom små som om dom vore små guldklimpar, fast det är dom ju faktiskt, det finns inte så mycket att berätta just nu, än så länge är det som sagt väldigt lugnt.

Jag vill välkomna Macadermus Dawn Run till Sverige, det är inte alltid man får sådant erbjudanden och ära att få äga en sådan fantastisk tik.

Dawn, eller som hon kallas "Mia" är en import från UK, uppfödare är Gillian McDermott, specialdomare på just staffordshire bullterrier, Mia är en lugn tik, men full fart när det gäller, väldigt mjuk och förarvek.

 

Thank you Gillian and Gerry Mcdermott for this chance to own this fantastic dog

Äntligen 7/10 2016

Då har äntligen Hedda fött sina valpar, 7 st fina små svart/brindle utan vita tecken, 5 hanar och 2 tikar, mamma och valpar mår än så länge bra, men mycket kan hända under vägen tills det att valparna blir 8 veckor.

Födseln ger enligt regelboken, en aningen snabbare kanske, 1 valpen tittade ut kl 08.00 och nummer sju 10.35.

 

Nu skall vi vila upp oss, försöker uppdatera så mycket jag kan och massor med foton utlovas, ev filmer, så fort jag lärt mej hur man gör ;).

 

Kram tills nästa gång

 


Inget är som väntans tider 3/10 2016

Heddas mage blir allt rundare för varje dag, det börjar närma sej, vilken dag som helst nu hoppas vi att det skall titta ut några små.

Hedda har börjat bli lite orolig, vankar fram och tillbaka, tempen går upp och ner, hon har svårt att äta, några små kulor i taget och sedan vila magen en stund och sedan några små kulor igen. 

Ibland kan man se hur dom rör sej där inne, idag såg man hur dom små levde rövare i Heddas mage, så nu hoppas jag att det är dags, det är en evig väntan och springande in och ut med Hedda som måste ut ofta eftersom valparna trycker på.

 

Kram på er alla tills nästa gång

Hedda är rund om magen 29/9 2016

Nu börjar det synas rejält att snart är det dags för valparna att knacka på dörren, igår kväll kände jag dom små röra sej i Heddas mage, inom kort så hoppas vi att ett gäng lakritstroll tittar fram